Print deze pagina

Dwerggeiten

Dwerggeit
De dwerggeit stamt uit Midden Afrika en wordt al heel lang als huisdier in Nederland gehouden. Ze komt in alle kleuren voor en dient gehoornd te zijn.

Nederlandse Landgeiten

Nederlandse Landgeit De Nederlandse Landgeit komt al eeuwen voor in Nederland en heeft als basis gediend voor de huidige Nederlandse rassen m.a.w. het is onze oergeit. Het is een stevige, middelgrote geit met horens. Vooral de bokken hebben zware, meestal liervormige horens en vaak een bokkenpruik en een wipneus. Bokken zijn altijd langharig, terwijl de geiten ook kort ruigharig kunnen zijn. De vachten variëren van bont, met zwarte, bruine, beige of blauwe vlekken, tot een enkele keer helemaal wit. De Nederlandse landgeit wordt vooral als hobbydier gehouden en soms worden ze gemolken. Daarnaast worden ze ingezet bij de begrazing van natuurterreinen. Eén kudde houdt al ruim 20 jaar de Mariapeel vrij van ongewenste boomopslag. Onze Nederlandse Landgeit

Nubische Geiten

Nubische Geit
De Nubische geit komt oorspronkelijk uit Noord Afrika. Ze hebben grote hangende oren en een rond neusbeen. Ze staan bekend als goede melkgeiten en hebben een aanhankelijk karakter.

Witte Melkgeiten

Witte Melkgeit
De Nederlandse Witte melkgeit is ontstaan uit de Zwitserse Saanenbok en de Nederlandse Landgeit. Ze moet wit zijn, kortharig en een goede melkproduktie hebben. Ze komt nu over de hele wereld voor en staat bekend als de meest produktieve.