Print deze pagina

Volières

Grote Volière

In onze grote volière kun je verschillende siervogels ontdekken, zoals tortelduiven, kwartels, zijdehoenders en rode goudfazanten.
Tortelduiven Zijdehoenders Rode Goudfazant
Japanse kwartels

Japanse Kwartels

Japanse Kwartels komen oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Ze zijn ongeveer 17-19 cm. lang en wegen ongeveer 90 gram. In de herfst en winter bezitten ze een kleine baard en in het voorjaar vertonen ze meer roestkleur in het gevederte. De hen legt 9-10 eieren die ze in 18 dagen uitbroedt. Mits ze een droge en tochtvrije ruimte heeft is ze winterhard.
Virginische Boomkwartels

Virginische Boomkwartel

De Virginische Boomkwartel is 20-25 cm lang en weegt gemiddeld 173 gram. De houding is fier en rechtstaand is de kop iets naar voren gebogen en hij is kuifloos. Deze kwartel kan vliegen en gaat 's avonds op stok. De algemene grondkleur is een combinatie van grijs, bruin en wit. In het voorjaar legt de hen 8-15 matwitte eieren, die ze ongeveer 23 dagen en meestal alleen bebroedt. Haal je de eieren weg, dan kan de hen wel 90 eieren per seizoen leggen. In een volière met nachthok kan ze ook in de winter buiten blijven."


Kleine Volière

In de kleine volière zitten de grasparkieten.
Grasparkieten